Kuvataiteilija

Teen taidetta niin tilassa kuin paperillekin. Molemmat ovat minulle tärkeitä taiteen tekemisen muotoja.

Taiteen tekeminen tilassa on minulle rajaton aarrearkku ja en koe mihinkään tiettyyn materiaaliin tai mediaan erityistä vetoa, vaan työskentelen ajatuksesta käsin ja sen mukaan valitsen materiaalin tai missä tilassa teoksen toteutan. Tärkeää on saada ajatuksen ydin esiin ja puhumaan tilassa niin, että se pysäyttää ja liikuttaa jotain kokijassa. Aihepiirit teoksissani ovat omasta elämästäni, henkilökohtaisia teemoja, asioita, joiden äärelle jää pohtimaan. Yleistän teemaa sellaiseen muotoon, että se muuttuu universaaliksi ja koskettaa monia.

Grafiikkaa tehdessäni leikin. Leikki on kaiken alku ja sen kautta löytää paljon uutta ja tekee suuria löytöjä. Kuvaa tehdessänikin usein leikin jonkun teeman ympärillä, joka sitoo kaikki projektini aikana tehdyt kuvat yhteen. Työstän aina montaa kuvaa saman aikaisesti ja etsin niiden yhteistä tarinaa.

Piirtäminen on minulle ajattelun muoto. Hahmotan sen kautta maailmaa. Koen, että piirtäminen on kommunikaatiota, jolla muotoillaan oma näkemys, omasta lähtökohdasta, niin laajasti kuin sen on ymmärtänyt ja heitetään se maailmaan. Jos joku ottaa siitä kopin ja vastaa siihen, se on mahtavaa.